7 GODE HUSRÅD TIL STUDERENDE

7 GODE HUSRÅD TIL STUDERENDE

Nu har jeg efterhånden været udeboende i snart 4 år, og har derfor samlet en smule erfaring mht. små effektive og billige husråd. Det gælder jo at spare hvor man kan som studerende. Især min mormor er sød til at guide, og komme med gode fif 😉

1. REN OVN: Er ovn og bradepander blevet beskidte og uoverskuelig at rengøre? Køb en flaske flydende brunsæbe, tildæk bradepanderne og bunden af ovnen med sæben. Luk ovnen og lad det virke i 24 timer – gerne mere, hvis det er helt slemt. Brug derefter en skuresvamp, en fugtig karklud og rens-let ståluldssvampe. Der skal bruges knofedt, og sættes tid af, men det virker! Resultatet er fantastisk!

2. UNDGÅ MISFARVNINGER: Som studerende kan det være dyrt at vaske tøj, og derfor kan det være billigere at vaske flere farver sammen – selvom det ikke er godt for tøjet. I stedet for at bruge flere penge på de små Dr. Beckmann klude, som suger overskudsfarve til sig, findes der et meget billigere alternativ; engangsvaskeklude! Ikke nok med at de suger overskudsfarven til sig, de fanger også fnuller, dyrehår mm. En pakke med 50 styk koster omkring 8 kr.

3. FJERN KALK OG LUGT: Eddike er et mirakelmiddel! Jeg bruger det altid, når der skal fjernet kalkmærker på fliserne eller i håndvasken på badeværelset. Det fungerer bare med det samme. I øvrigt kan eddike anvendes til at fjerne dårlig lugt. Bare sæt en skål i det rum, skab osv., som trænger til en friskere duft.

gode husråd til studerende husmorstips evige blomster eddike mirakelmiddel fjern grumme pletter blodpletter groftsalt gengør din ovn VEL rengøringsmiddel

4. GRUMME PLETTER: Pletter som kan være svære at fjerne; blod, rødvind, kødsovs osv. Der er ingen grund til at købe dyre pletfjernermidler. Ingredienserne finder du bare i køkkenet 😉 Hæld koldt vand i en opvaskebalje, kom groftsalt på pletten og lad den stå natten over. Kom derefter det plettede tøj  i vaskemaskinen. Opvaskemidlet VEL kan også være effektivt mod pletter.

5. DROP DYRE RENGØRINGSPRODUKTER: Opvaskemiddel til at vaske vinduer, spejle og rammer – til de bliver blanke. Her er det godt at bruge en fiberklud, og lunken vand. Billigt og nemt 🙂

6. EVIGE BLOMSTER: Der er intet bedre end friske smukke blomster, som pynter i de fine vaser, men det kan også være dyrt at købe nye buketter hele tiden. Derfor er et godt alternativ tørrede blomster. Jeg har fået disse hortensia blomster fra min mormors have, og de pynter pænt og grønt – selvom de er tørrede.

7. SLUK FOR STANDBY: Sluk altid for stikkontakten, når du ikke bruger dit fjernsyn, computer, mobillader mm. Det kan godt betale sig i længden, og det er nemme penge at spare.

Håber I kan bruge mine 7 gode husråd. Smid gerne en kommentar, hvis I selv brænder inde med et par gode råd eller to 😉

Share:

6 Comments

 1. Rikke Christensen
  september 22, 2015 / 3:17 pm

  Skurepulver er det guldkorn, jeg lærer fra mig 😀
  – En stålvask er dejlig efter en omgang med pulvet og opvaskbørsten.
  – Fjerner det værste kalk med en hård børste og efter eddike, hvis der er behov
  – Brunsæbe til fade, hvor maden har brændt sig fast, smøre godt ind, i en pose natten over og vask det af, det kan være behov for en svamp til de værste pletter

 2. S
  september 22, 2015 / 3:25 pm

  Fede råd! Må jeg tilføje to?

  – Det betaler sig at købe stort ind, så længe man husker at holde øje med kgpris i stedet for den “direkte” pris.

  – Det betaler sig at tjekke køleskabet, skabe og skuffer ofte, for der kan meget nemt snige sig en gammel citron ind et sted og ligge at blive dårlig inden du opdager den – øv!

 3. september 22, 2015 / 7:08 pm

  Super gode råd!

  Vil lige tilføje at hvis man ikke har fiberklude er aviser også fantastiske hvis man skal have helt blanke overflader. 😀

 4. september 22, 2015 / 10:24 pm

  Tak for de rigtig gode råd til du og din mormor 🙂
  Jeg lavede en spareliste med 10 gode råd til studerende på min blog engang sidste år, det var også et hit.
  God aften 🙂

 5. Camilla
  september 23, 2015 / 11:49 am

  Godt indlæg, jeg har haft stor succes med at bruge “toilet” rens Til kalk pletter – den anden dag var den er vand lukningsting i vasken helt fuld af kalk og desuden beskidt. Puttede bare toilet rens på og lod det stå 10 min tørrede den af – voila !

  Man kan desuden sparre MANGE penge ved at indrette sin fryser og køleskab rigtigt og købe ind når tingene er sat ned -samt lave madplan og planlægge indkøb ! Og så at huske at tjekke kvitteringer !

  Et andet råd kan være at tage tid på end bad, så man bruger mindre vand – det kan blive en hel konkurrence !

  Og til sidst at købe tøj “brugt” der er mange der sælger “nyt” tøj de ikke fik brugt som ikke fejler noget !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?