AFTENSMAD

BOLLER I KARRY

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

Min mormor er nærmest kendt for sin boller i karry opskrift. Den er altid et hit hos alle, og jeg får det næsten hver gang jeg er på besøg. Det smager virkelig bare godt, og der er en ingen som kan lave det som hende. Jeg ringede derfor for at få opskriften, meeen selvom jeg forsøger smager det bare aldrig, som når mormor laver det. Kender I ikke det? Alligevel skal I ikke snydes for opskriften. Det smager super godt, men det kan altså være svært at tilberede retten, så den ser virkelig indbydende ud på billeder. Boller i karry ser vel bare ud, som boller i karry nu engang ser ud 😛

PS. Find flere lækre, men nemme opskrifter her.

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

INGREDIENSER TIL FARS

500 g svine- og kalvekød
1 spsk mel
1 grofthakket løg
6 spsk finvalsede havregryn
1 tsk peber
1 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
1 bouillon terning
Vand i gryde

INGREDIENSER TIL SOVS

30 g olie/margarine
2 tsk karry
5 dl kogevand fra kødbollerne
Salt + peber

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

FREMGANGSMÅDE:

Rør alle ingredienserne sammen med farsen og tilsæt mælk undervejs. Lad farsen stå og hvile i ca. 30 minutter. Kom vand i en gryde og tilsæt en bouillon terning. Bring vandet tilsat salt i kog. Rør farsen godt igennem inden brug og dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med teske og hånden. Læg kødbollen forsigtigt ned i det kogende vand. Varmen dæmpes, når alle bollerne er i gryden og kødbollerne koges i ca. 8-10 min. Tag de færdige kødbollerne op undervejs og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog så resten af kødbollerne i. Husk at sætte vand over til ris!

Sovsen laves efter. Her skal margarinen smeltes ved høj varme. Tilsæt karry, men undgå at det bliver brunt! 1 spsk mel svarer ca. til sovs til 3 personer. Kom derfor i alt efter behov. Drys melet i og rør til det er opsuget. Brug så det kogte vand fra kødbollerne, og lad sovsen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt vandet efter behov – alt efter tykkelsen på sovsen. Smag til undervejs og varm så kødbollerne i karrysovsen. Serveres med ris og et koldt glas vand.

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Mette / StyleStories
  november 8, 2016 at 11:00 am

  Boller i karry er bare noget af det bedste jeg ved! Og dette er i hvert fald den helt klassiske måde, som jeg også laver dem på, når jeg en sjælden gang tager mig sammen til det – mums! 🙂

  • Reply
   Amy Dyrholm
   november 12, 2016 at 1:59 pm

   Den er også bare god! Du må lave den lidt oftere så 😀

 • Reply
  Eline Tychsen
  november 8, 2016 at 11:36 am

  Mums det ser godt ud 😀

 • Reply
  kathrine Johansen
  november 8, 2016 at 12:39 pm

  Min kæreste spørger hele tiden efter boller i karry, så måske vi skal begive os ud i at lave sådan en ret, selvom jeg ikke er særlig vild med karry, er det da værd at prøve for hans skyld! :). ser meget lækkert ud, mhm!

  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  • Reply
   Amy Dyrholm
   november 9, 2016 at 5:16 pm

   Ej gør det!! Det smager så godt! 🙂 Ellers kan boller i selleri også anbefales.

 • Reply
  Katrine Guldbæk
  november 8, 2016 at 4:10 pm

  Jeg elsker boller i karry. Desværre får vi det alt for sjældent herhjemme. 🙂

  • Reply
   Amy Dyrholm
   november 9, 2016 at 5:16 pm

   Ej det må du få lavet om på med det samme 😀

 • Reply
  Esben Daugaard
  november 8, 2016 at 10:14 pm

  Heldigvis fik jeg “luret” opskriften fra svigermor, Så her i Schousgade i Randers er denne “krydreret” fortsat på menuen………

  • Reply
   Amy Dyrholm
   november 9, 2016 at 5:15 pm

   Det lyder godt, men denne kan nu også anbefales. Jeg håber, at du har det godt. Hils omkring dig onkel 😀

 • Reply
  BY STERUP
  november 10, 2016 at 7:42 am

  Mmh, det ser lækkert ud 🙂
  Jeg elsker boller i Karry, men har faktisk aldrig prøvet at lave det selv.
  Min far laver verdens bedste, så har aldrig givet det et forsøg – da jeg tænker jeg ikke kan nå hans til sokkeholderne.

  http://www.bysterup.dk

  • Reply
   Amy Dyrholm
   november 12, 2016 at 2:00 pm

   Det smager også dejligt 🙂 !
   Åh kender godt til det. Det er også kun min mormor, som kan lave det sådan her 🙂

 • Reply
  JEG HAR FØDSELSDAG - 25 ÅR!
  december 12, 2016 at 9:59 am

  […] har altid været meget glad for min boller i karry ret. Den skal du altid have, når du er på besøg og også gerne have lidt med hjem. Det samme gælder […]

 • Leave a Reply