BOLLER I KARRY

BOLLER I KARRY

Min mormor er nærmest kendt for sin boller i karry opskrift. Den er altid et hit hos alle, og jeg får det næsten hver gang jeg er på besøg. Det smager virkelig bare godt, og der er en ingen som kan lave det som hende. Jeg ringede derfor for at få opskriften, meeen selvom jeg forsøger smager det bare aldrig, som når mormor laver det. Kender I ikke det? Alligevel skal I ikke snydes for opskriften. Det smager super godt, men det kan altså være svært at tilberede retten, så den ser virkelig indbydende ud på billeder. Boller i karry ser vel bare ud, som boller i karry nu engang ser ud 😛

PS. Find flere lækre, men nemme opskrifter her.

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

INGREDIENSER TIL FARS

500 g svine- og kalvekød
1 spsk mel
1 grofthakket løg
6 spsk finvalsede havregryn
1 tsk peber
1 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
1 bouillon terning
Vand i gryde

INGREDIENSER TIL SOVS

30 g olie/margarine
2 tsk karry
5 dl kogevand fra kødbollerne
Salt + peber

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

FREMGANGSMÅDE:

Rør alle ingredienserne sammen med farsen og tilsæt mælk undervejs. Lad farsen stå og hvile i ca. 30 minutter. Kom vand i en gryde og tilsæt en bouillon terning. Bring vandet tilsat salt i kog. Rør farsen godt igennem inden brug og dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med teske og hånden. Læg kødbollen forsigtigt ned i det kogende vand. Varmen dæmpes, når alle bollerne er i gryden og kødbollerne koges i ca. 8-10 min. Tag de færdige kødbollerne op undervejs og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog så resten af kødbollerne i. Husk at sætte vand over til ris!

Sovsen laves efter. Her skal margarinen smeltes ved høj varme. Tilsæt karry, men undgå at det bliver brunt! 1 spsk mel svarer ca. til sovs til 3 personer. Kom derfor i alt efter behov. Drys melet i og rør til det er opsuget. Brug så det kogte vand fra kødbollerne, og lad sovsen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt vandet efter behov – alt efter tykkelsen på sovsen. Smag til undervejs og varm så kødbollerne i karrysovsen. Serveres med ris og et koldt glas vand.

Deler opskriften på min mormors boller i karry. Den smager så godt, som kun mormor kan lave den. Serveres med et glas koldt vand.

Share:

13 Comments

 1. november 8, 2016 / 11:00 am

  Boller i karry er bare noget af det bedste jeg ved! Og dette er i hvert fald den helt klassiske måde, som jeg også laver dem på, når jeg en sjælden gang tager mig sammen til det – mums! 🙂

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   november 12, 2016 / 1:59 pm

   Den er også bare god! Du må lave den lidt oftere så 😀

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   november 9, 2016 / 5:16 pm

   Og det smager godt 😀

 2. november 8, 2016 / 12:39 pm

  Min kæreste spørger hele tiden efter boller i karry, så måske vi skal begive os ud i at lave sådan en ret, selvom jeg ikke er særlig vild med karry, er det da værd at prøve for hans skyld! :). ser meget lækkert ud, mhm!

  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   november 9, 2016 / 5:16 pm

   Ej gør det!! Det smager så godt! 🙂 Ellers kan boller i selleri også anbefales.

 3. november 8, 2016 / 4:10 pm

  Jeg elsker boller i karry. Desværre får vi det alt for sjældent herhjemme. 🙂

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   november 9, 2016 / 5:16 pm

   Ej det må du få lavet om på med det samme 😀

 4. Esben Daugaard
  november 8, 2016 / 10:14 pm

  Heldigvis fik jeg “luret” opskriften fra svigermor, Så her i Schousgade i Randers er denne “krydreret” fortsat på menuen………

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   november 9, 2016 / 5:15 pm

   Det lyder godt, men denne kan nu også anbefales. Jeg håber, at du har det godt. Hils omkring dig onkel 😀

 5. november 10, 2016 / 7:42 am

  Mmh, det ser lækkert ud 🙂
  Jeg elsker boller i Karry, men har faktisk aldrig prøvet at lave det selv.
  Min far laver verdens bedste, så har aldrig givet det et forsøg – da jeg tænker jeg ikke kan nå hans til sokkeholderne.

  http://www.bysterup.dk

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   november 12, 2016 / 2:00 pm

   Det smager også dejligt 🙂 !
   Åh kender godt til det. Det er også kun min mormor, som kan lave det sådan her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?