EJ DET KAN DU DA IKKE HEDDE?

Jeg er næsten 100 % sikker på, at størstedelen af mine læsere ikke udtaler mit navn rigtigt, hvilket er forståeligt nok. Jeg har været vant til at rette på de fleste (især mine undervisere) hele livet, og det stopper nok aldrig – mm. mit navn pludselig bliver vanvittigt populært. Jeg har sågar været ude for, at nogle forsøger at argumentere for, hvorfor jeg ikke hedder Amy (på dansk), og de kun vil kalde mig Amy med engelsk udtale. Der er ikke andet for end at ryste på hovedet. Anyway, her er en sjov lille video, hvor I kan høre hvordan mit navn virkelig udtales. Der ligger en hel speciel historie bag mine forældres valg af navn, men den får I måske en anden gang. Sidder der andre læsere derude med sjældne navne?

Share:

9 Comments

 1. august 28, 2014 / 9:45 pm

  Og jeg er så tilgengæld så piv nysgerrig at jeg siger ØØØØVVVV til at du ikke fortæller historien bag dine forældres valg. Jeg er en sucker for den slags 🙂

 2. Natassia
  august 28, 2014 / 10:29 pm

  Egentlig er mit navn ikke så sjældent, det er mere stavemåden der er sjælden. Vi er vist efterhånden et par stykker i Dk der staves på den måde, men da jeg skulle døbes i 1987, var jeg den første i Dk. Mine forældre fik sågar besked på at det ikke måtte staves sådan – og først da mine forældre sagde at jeg så ikke skulle døbes, mente kirkekontoret at det godt kunne gå an haha.

  Så jeg er vokset op med at skulle stave mit navn, og kunne det allerede da jeg fyldte 3 år.
  Læste engang at ‘mit’ navn kan staves på 27 måder!

  – Natassia 🙂

  Pa. Vil også høre historien bag dit navn 🙂

 3. august 29, 2014 / 12:27 pm

  Ej hvor pudsigt, er bestemt også i den halvdel, som ville have udtalt det forkert – ups 🙂 Men super fint navn, især fordi det er så specielt 🙂 Jeg hepper desuden også for at høre baggrunden bag navnet 😉

  Selv har jeg ofte mødt problemer, når folk (og især lærer) skulle opråbe mig i klassen. Alle børn blev opråbt med både fornavn og efternavn, hvorefter jeg bare blev opråbt med Julie. Så Mænnchen (“ch” udtales skal som “k”) er der heller ikke mange som kan gennemskue, hvordan det skal udtales 🙂

 4. august 29, 2014 / 6:43 pm

  Hvor er du sød 🙂 Jeg var sikker på, det var på engelsk 🙂 Jeg hedder noget så kedeligt som Louise Nielsen 😉 Det havde de tilgengæld svært ved i New York. Så det blev til Louis og Luise 🙂

 5. august 29, 2014 / 7:03 pm

  Hvor sjovt! Jeg har netop tænkt et par gange over hvordan dit navn mon skulle udtales, efter at jeg læste det ikke var som på engelsk. Har aldrig hørt det som dit før.
  Mit navn er ikke sjældent, men er dog rigtig glad for det! 🙂

 6. august 29, 2014 / 10:13 pm

  Jeg har et par gange været ude for at nogen har spurgt om jeg var sikker på at jeg hed Vibe og ikke Vibeke, altså Vibe kunne jo bare være et kælenavn som mine forældre kaldte mig, men jeg i virkeligheden på dåbsattesten hed Vibeke (?!). Det er godt nok tilbage fra folkeskoletiden, men det var virkelig nogle mærkelige situationer. Hvordan forklarer man nogen at man ER helt sikker på hvad man hedder?
  Ellers er jeg jævnligt ude for mails og beskeder der starter med “hej Vibeke” og folk i telefonen der hører det som Ida (eller endda Annette?!?), så de fleste gange staver jeg det for at undgå forvirringer. På restuaranter, starbucks og lignende i udlandet siger jeg faktisk Amy når de spørger om navn, det tager alt for langt tid at få dem til at forstå hvad de skal skrive og hvordan det skal udtales 😉

 7. august 30, 2014 / 8:37 pm

  Anderledes – ja, især når man er opvokset med den engelske version. Men jeg vil glæde mig til, at høre historien bag dit navn.

  KRam
  Christina

  http://www.byslyngel.dk

 8. september 1, 2014 / 4:46 am

  Mit navn er ikke sjældent. Længere. Dengang i start 90’erne da jeg begyndte i folkeskolen var ‘Alexandra’ helt fremmet for folk, og især lærerne kunne ikke finde ud af hverken at sige det eller skrive det. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg er blevet til Alexandre eller Alexander. Jeg kunne slet ikke forstå, hvordan de kunne tro, at jeg havde et drengenavn, og at de bare helt overså a’et til sidst. Jeg begriber det faktisk stadig ikke i dag. Men det er måske svært når man har været vant til Mette, Pernille og Lise i mange år. Nu hvor jeg er flyttet til USA, er mit navn så igen blevet til et drengenavn fordi folk jo automatisk forkorter det til Alex, men det er lidt nemmere at tolerere 😉

 9. september 5, 2014 / 10:37 pm

  Jeg hedder Satina. Det er dog ikke et døbenavn, men et, jeg selv har taget. Det blev først godkendt i DK i 2011
  og der er siden det år 3, der er blevet døbt med det navn. Så jeg tør vove at påstå, at det også er sjældent 😀
  (Og ja, der ligger også en speciel historie tilknyttet til, hvorfor jeg valgte lige netop det navn)

  http://satinawandel.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?