FARVEL TIL BROK OG PÆNT GODDAG TIL TAKNEMMELIGHED OG POSITIVITET

FARVEL TIL BROK OG PÆNT GODDAG TIL TAKNEMMELIGHED OG POSITIVITET
Brokkehovedet

Det er altid et valg. Et valg om at smile eller lade være. Et valg om at se det positive frem for det negative. Valget om at være taknemmelig fremfor at stræbe efter mere. Positive mennesker er væsentligt mere behagelige at omgås, end personer med trang til at se problemer i stedet for løsninger, og som ovenikøbet altid har behov for at brokke sig.

Det er selvfølgelig helt legalt at brokke sig i ny og næ. Især overfor sine nærmeste. Det skal bare ikke gå hen og fylde størstedelen af samtaleemnerne. Vi skal nemlig huske på, at andres brok er uudholdeligt at høre på i længden. Forsætter brokket længe nok, kan det få konsekvenser for selvværdet. Der skal handling til. Desuden har du 100 % kontrol over dit tankemønster, og kan derfor selv være herre over at vende de negative tanker. Du har valget om at ændre eller fjerne den brokke-fremkaldende situation. En af mulighederne vil som oftest fjerne det negative tankemønster lige nu og her. Der skal fremadrettet tages en beslutning om at være glad og positiv, og derved undgå brokkesituationer. Jeg forsøger at være bevidst om, at det er mit valg. Det kan selvfølgelig smutte i ny og næ, men øvelse gør mester. Oftest er brokkeri et farligt spild af tid. Det er ikke nødvendigt at frygte det værste og derved piske en stemning op.

Nu og her

Jeg forsøger så vidt muligt at smile og glædes hver dag. Sådan inderligt. Der er altid noget ved hverdagen, der er skønt. Jeg kan godt have tendens til at glæde mig til fremtiden. Glædes over noget fremadrettet, og det er der som sådan heller intet i vejen med. Problemet opstår bare, når jeg glemmer glæden ved nuet. Øjeblikket lige nu og her. Det er nu jeg befinder mig her, og så kan det godt være, at vi skal til Australien til november, at et fuldtidsarbejde kunne realisere ønsket om en Chanel-taske, og at alting bliver en anelse hyggeligere, den dag vi får en hund, men der sker også virkelig mange herligheder inden da. De skal huskes, nydes og værdsættes. Alting bliver ikke først bedre i fremtiden. Græsset er ikke grønnere på den anden side. Kliché, men det er sandt. Det er øjeblikket nu, jeg skal være taknemmelig for.

Det er altid et valg. Et valg om at smile. Et valg om at se det positive frem for det negative. Valget om at være taknemmelig fremfor at stræbe efter mere.

Den lille seddel

Det kan i al sin enkelhed være nemt at sige: “tænk positivt”, men der kan være langt fra ren og skær tanke til handling. Sådan noget sker ikke bare henover en nat. Det er en øvelse, og det kræver at man arbejder for det.

Tilbage i folkeskolen, hvor jeg i den grad blev mobbet (klassens nye pige…) af hormonelle, forvirrede teenagepiger, gav min mor mig en ret fin øvelse. Hver aften skulle jeg skrive tre gode ting ned fra dagen, der var gået. Det kunne være alt mellem himmel og jord. Rare oplevelser og ting der vækkede en lille gnist af positivitet og selvtillid i den ellers forfærdelige periode. Det er aldrig nemt at blive holdt udenfor – slet ikke som teenager, hvor alt oven i knolden i forvejen er lukket ned pga. ombygning, som min far så fint kan sige det, haha! De dage hvor skyerne var ekstra grå, kunne jeg finde noterne frem og derved glædes og ikke mindst blive mindet om alle de positive ting i tilværelsen. Øvelsen har virket, og jeg har taget den med videre i livet – I har vel nok bemærket Hverdagslykke. Godt nok skriver jeg ikke længere 3 ting ned sort på hvidt, men de gemmes “med glimmer på og op på kaminhylden”, som Hella Joof ville sige det.

Øvelsen kan også foregå om morgenen – som en forberedelse til den nye dag. Tænk på en eller flere ting, der kan skabe glæde den forestående dag. Store som små. Lange samtaler med veninderne, friske blomster, fødselsdage, lærerig forelæsning, tilbud på kanelsnegle, solens stråler osv. kan alt sammen være lidt af en humørbooster. Alt det der tilsammen giver ro i maven og dermed bidrager til hverdagslykke. På den måde vænner vi vores hjerner til at huske det gode. Og ikke mindst være taknemmelig over det hele.

Positivitet og taknemmelighed. Så simpelt er det. Hvad enten du benytter den lille notesblok eller nøjes med at lagre det i dit mentale-rum, så virker det. Måske ikke de første forsøg, men så snart det bliver en vane, kan der mærkes en forskel.

Husk, verdenen skabes igennem måden, vi vælger at opleve den på. Glæd dig over nuet – og alle de vidunderlig ting i din hverdag. Vær taknemmelig. Undgå brokkesituationer/personer, og eventuelt gør som Hella – drys rigeligt med glimmer på alle de positive oplevelser! De er værd at gemme.

Hav en dejlig aften <3

Det er altid et valg. Et valg om at smile. Et valg om at se det positive frem for det negative. Valget om at være taknemmelig fremfor at stræbe efter mere.

Share:

3 Comments

 1. april 21, 2017 / 9:49 am

  Det var da det dejligste indlæg ✨Mere af det!

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   april 21, 2017 / 10:56 am

   Tak 😀 Det vil jeg helt sikkert huske ✨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?