GARDEROBE-BESØG HOS STINE GJEVNØE

GARDEROBE-BESØG HOS STINE GJEVNØE

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs mm., men det gør det ikke mindre godt. Derfor har jeg forsøgt at gøre det personligt, så det passer ind i bloggens univers. Jeg finder selv stor inspiration igennem andres garderober, og derfor vil jeg gladeligt dele ud af det herinde 🙂 I kan se tidligere garderobe-besøg her.

I mandags var jeg hjemme hos min smukke svigerinde Stine for at spise aftensmad og samtidig tage billeder af hendes fine garderobe. Stine er virkelig en yderst inspirerende pige, som med sin store kærlighed for yoga formår at tage tankerne med videre ind i sin garderobe. Jeg er selv ret fascineret af, hvordan hun kan sammensætte alt i garderoben på kryds og tværs, da hun bl.a. lever efter konceptet ‘capsule wardrobe’.

Favoritter fra TWOTHIRDS, Rude og Baum und Pferdgarten

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs. Lamper fra DBA, kjoler fra & Other Stories og strik fra Karen By Simonsen

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg er en snart 30 år gammel jyde på afveje i København for anden gang. Efter to år i vores dejlige hovedstad flyttede jeg i 2011 til London for at studere. Et år blev til fire, før jeg i 2015 vendte snuden hjem til Danmark og København igen. Til dagligt arbejder jeg som Content Manager for momondo, og i min fritid kan du med stor sandsynlighed finde mig i et yogastudie – enten som elev eller som underviser. Jeg elsker popcorn og rosiner unaturligt meget, og har en forkærlighed for grønne ting, hvilket nok kan ses i min lille lejlighed i NV, som jeg købte for halvandet år siden. Jeg er allermest glad, når jeg kan sove længe i weekenden og spise pandekager til morgenmad.

Hverdagsoutfit – hvad går du altid i? 

Behagelige ting. Det er vigtigt for mig, at mit tøj er behageligt at have på en hel dag. Jeg går selvfølgelig op i, hvordan tøj ser ud, men komfort vægter tungere end noget andet. Hvis jeg kunne, havde jeg yoga-leggings på 24/7. Kan jeg ikke sidde i skrædderstilling i et par bukser, så køber jeg dem ikke.

Disse ”smarte” bukser på billedet er den nyeste tilføjelse til min garderobe, og jeg er ovenud tilfreds med dem. De er fra Karen by Simonsen, og jeg fandt dem på udsalg i Company’s. Den hvide skjorte er en gammel favorit, som ser pæn og præsentabel ud til både en dag på arbejde og en aften i byen.

Festoutfit – hvad skal du have på til din næste fest?

Min næste fest er min 30års fødselsdag, og jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal have på. Det må jo gerne være noget lidt særligt, men samtidig er det en meget afslappet venue, så det bliver ikke de helt høje hæle og den korteste kjole. Jeg er generelt glad for knælange kjoler, der går ind i taljen og har en fin udskæring. Det er måske lidt ”piget”, men det klæder min figur. Den rød-hvide kjole på billedet er fra & Other Stories og tikker alle bokse.

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs. Kjole fra Second Female, bukser fra Karen by Simonsen og skjorte fra H&M

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs.

Min garderobe er:

Begyndende minimalistisk. Jeg er meget betaget af konceptet ”capsule wardrobe”, som i bund og grund er en minimalistisk tilgang til sin garderobe. Det går ud på, at man skærer sin garderobe helt ind til benet, så man udelukkende har favorit-items tilbage, som man føler sig godt tilpas i, som passer til ens personlige stil og som – vigtigst af alt – kan mixes og matches på kryds og tværs. På den måde står man aldrig foran et helt fyldt skab og tænker ”jeg har ikke noget at tage på”, man sparer tid om morgenen og man bruger færre penge. Der findes flere forskellige teorier, man kan arbejde ud fra, men en af de oprindelige handler om, at man til hver sæson skal have 37 items – inkl. sko og smykker. Når sæsonen skifter, så gennemgår man sin garderobe, henter sommertingene fra kælderen og finder ud af, hvad man mangler (som passer til resten). Og så køber man kun det og ikke andet.

Det lyder jo altsammen rigtig godt i teorien. Har fundet ud af, det er lidt sværere i praksis. Rom blev ikke bygget på én dag…

Hvordan shopper du?

Jeg prøver at shoppe efter konceptet om en capsule wardrobe. Det går ikke altid så godt, men det er meget hjælpsomt at tænke på, om den bluse, man står med i hånden, nu også passer til mere end den ene nederdel, man i øvrigt ikke har købt endnu. Dét jeg køber, skal helst kunne bruges til et par forskellige outfits. Derudover så prøver jeg at købe bæredygtige mærker. For nyligt købte jeg en smuk striktrøje fra et spansk brand, TWOTHIRDS, som går meget op i bæredygtighed og beskyttelse af verdenshavene. Hos dem forudbestiller du en vare, når de har nok bestillinger sætter de varen i produktion (hos lokale syersker), og først derefter modtager du din vare. Jeg ventede to måneder på min strik, men det var det hele værd. Det kunne være rart, hvis vi som forbrugere og samfund kunne begynde at bevæge os væk fra ”køb og smid væk”-mentaliteten.

Favoritmærke?

Den er svær. & Other Stories har stort set altid noget, jeg godt kan lide. Baum und Pherdgarten laver nogle virkelig flotte kjoler.

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs. I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs.

Et item som betyder noget særligt i din garderobe?

Mit chakra-smykke er jeg ret glad for. Købte det på Copenhagen Yoga Festival sidste år, og det er symbolet for den såkalde root chakra. Chakras er kort fortalt energipunkter i kroppen og ens root chakra er, som navnet antyder, placeret ved roden af rygsøjlen. Den repræsenterer vores jordforbindelse, vores fudament og vores tryghed, så det er vigtigt at den er i balance. Der findes seks andre chakraer i kroppen, men for at give et kage-eksempel (jeg elsker jo at bage), så kan du heller ikke bare putte flere og flere lag på en kage, hvis bunden – fundamentet – ikke er i orden. Så falder den sammen. Sådan er det også med mennesker. Halssmykket er en god lille påmindelse om at bevare jordforbindelsen og pleje de vigtigste ting.

Garderobeklassikere?

Et par behagelige sneakers. Det har vi alle brug for. Mine er hvide, udtrådte Converse.

Bedste styling tip?

Sig noget pænt til dig selv og om dig selv hver dag. Ligeså stille manifesterer det sig i din underbevisthed og en dag bliver det virkelighed. Udstråling er vigtigere end dét, du har på. 

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs. Hatte fra Gina Tricot og loppemarked i London

Puder fra H&M og gave (guldpude) fra Stines farmor

Hvad skal hænge på din tomme bøjle?

En fin kjole til min fødselsdag. Den må gerne være grøn…

Hvad går du aldrig på kompromis med?

Ømme fødder. Min smertegrænse for ømme fødder er virkelig lav. Smider meget tit de høje hæle til en fest, fordi jeg har overvurderet mig selv.

Dit stilikon?

Natalie Portman

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs.
Stiletter fra Duné og støvler fra Kate Maconie

3 hurtige 
 1. Nethandel eller butik?
  Nethandel fordi jeg godt kan blive lidt klaustrofobisk, hvis der er mange mennesker omkring mig. Kan godt lide at gå i butikker, men ender tit med ikke at købe noget, fordi jeg bliver stresset eller irriteret. Har det bedre hjemme på sofaen.
 1. Sæsonbetonet eller klassikere?
  Helt klart klassikere. Det skal kunne holde mere end én sæson. Mode er forbigående, stil er vedvarende.
 1. Tasker eller sko?
  Jeg er glad for både tasker og sko, men køber helt klart flest sko. Af en eller anden grund kan jeg kun lide tasker, jeg ikke har råd til. Så dem har jeg ikke så mange af.

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs. Magasinholder fra Søstrene Grene

I garderobebesøg deler jeg ud af de inspirerende garderober, som jeg er omgivet af. Selve idéen er selvfølgelig set før i magasiner, på blogs. Billedet på spisebordet er Vincent van Goghs Terrasse du café le soir (Café Terrace at Night). Jeg er meget begejstret for hans malerier og havde i mange år en anden plakat af dette maleri. Den gik desværre i stykker, men så gav min gode veninde Jen mig denne udgave i julegave. Det var sådan en betænksom gave, og jeg bliver glad hver gang, jeg ser det.

Share:

4 Comments

 1. Sara HB
  juli 13, 2017 / 4:22 pm

  Jeg vil egentlig gerne vide hvor den kimono/kåbe der hænger bagved hattene fra Gina Tricot er fra?? Hvis det da er en kimono?

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   juli 13, 2017 / 4:39 pm

   Uha, jeg spørger lige Stine med det samme 🙂

   • Amy Dyrholm
    Forfatter
    juli 17, 2017 / 8:55 pm

    Kimono er.fra mærket Woman’s Secret, købt på Zalando 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?