Gravid uge 20

Gravid uge 20

Jeg er gået ind i 20 uge eller 19+1, hvilket betyder at jeg meget snart er halvvejs. Tiden flyver virkelig afsted! Før vi ser os om nærmer terminsdatoen sig med hastige skrift. Derfor har jeg efterhånden haft god tid til at tænke over og ikke mindst mærke dét der med at være gravid – helt tæt på. Derfor har jeg samlet mine tanker om alle de ting, som man måske ikke lige var forberedt på.

Baby: Baby er ifølge min app på størrelse med en stor grapefrugt og vejer omkring 220 g i starten af denne uge. Jeg har de sidste dage kunne mærke nogle små gentagne puf. Lidt som små bobler i den nedeste del af maven. Først var jeg lidt i tvivl, da jeg døjer meget med at være oppustet, så tænkte at det blot var luft, men jordermoderen er ikke i tvivl. Det er vores lille, men aktive baby. Det er virkelig den dejligste følelse, og Michael har også kunne mærke det <3

Jeg glæder mig helt vildt til at møde baby – og samtidig er det rart, at vi har ca. 146 dage til termin 😉

Gravid uge 20. Jeg er gået ind i 20 uge eller 19+1, hvilket betyder at jeg meget snart er halvvejs. Tiden flyver virkelig afsted!

Min krop: Jeg skal tisse konstant! Det var lidt af en udfordring, hvis jeg befinder mig steder uden toilet, for så kan jeg i hvert fald være helt sikker på at blæren presser på, haha! I forhold til udseendet kan jeg skriver under på “goddag bryster, men farvel talje”. Desuden klør min hud på maven og ryg meget (særligt om aftenen) – selvom jeg smører den morgen og aften, men det er ikke så underligt, da maven virkelig er vokset på det sidste. Det er vægten ikke, men tænker at det nok skal komme. Ellers har jeg det rigtig godt med at være gravid, har ikke nogen gener (har kun døjet lidt med kvalme i første trimester), og jeg sover stadig fint om natten.

Cravings: I starten af graviditeten kunne jeg ikke komme igennem morgenen og formiddagen uden at spise et hav af tomater og mandler, som derfor skulle være lagervare i vores køkken. Sådan er det ikke længere. Derudover har jeg været svært glad for lakrids, men det har jeg faktisk altid været. Måske er det netop fordi, man helst ikke må spise uanede mængder under en graviditet, at lysten har været ekstra stor? Generelt snacker jeg bare mere end normalt. Det holder utilpasheden væk, og jeg kan mærke (spørg bare Michael) at små måltider virkelig er nødvendige for ikke at ende hangry. Ydermere kan jeg slet ikke fordrage tanken om de småkager, som min mor ellers altid har på lager, men det er også det eneste, som jeg ikke kan få ned.

Gravid uge 20. Jeg er gået ind i 20 uge eller 19+1, hvilket betyder at jeg meget snart er halvvejs. Tiden flyver virkelig afsted!

Indkøb: Vi har endnu ikke købt særlig meget, men det har min mor og mormor til gengæld. Der findes virkelig også meget sødt babytøj – se bare ovenstående. Mit hjerte smelter helt – er det ikke bare nuttet? Alt i mini-størrelse er simpelthen så sødt, men det er faktisk lidt af en udfordring at finde kønsneutrale farver! I forbindelse med indkøb har vi faktisk lavet en babyliste med et hav af ”nice to have” og ”need to have”. Det giver et rart overblik + familien kan bedre følge med, så de ikke køber for mange ting i samme str.

Gravid uge 20. Jeg er gået ind i 20 uge eller 19+1, hvilket betyder at jeg meget snart er halvvejs. Tiden flyver virkelig afsted!

Fem ting der har overrasket mig i 1 trimester (og nu 2 trimester):
 1. Hvor hurtigt formen og størrelsen på maven kan ændre sig. Om morgenen kan maven næsten se helt flad ud – og ingen ville kunne gætte at der gemmer sig en lille baby i maven, mens den om aftenen vokser til tredobbeltstørrelse. Dette (læs: oppustethed) gør desværre ofte ondt / er ubehageligt, og det eneste som hjælper er at ligge sig ned.
 2. Hvor besværligt det kan være at huske på uger og dage. Jeg gik faktisk nogle uger og troede at jeg var x antal uger henne, men så kunne både app og Michael konstatere, at der lige skulle lægges en ekstra uge på. Tid får virkelig en ny dimension, når man bliver gravid! Lige nu er jeg gravid i uge 19 (19+1), men i 20. uge.
 3. Trætheden. Hvordan er det muligt at være SÅ træt? Så snart muligheden har været der, har jeg lagt mig ned. Jeg har haft brug for det..
 4. At jeg er glad for, at jeg er en af de få mennesker som faktisk elsker svesker. Det har virkelig hjulpet på at oprette et nogenlunde normalt fordøjelsessystem, hvilket mange gravide ellers døjer meget med. Særligt efter der skal spises jernvitaminer hver dag.
 5. Hvor svært det kan være at finde nogenlunde pænt graviditetstøj..
Share:

8 Comments

 1. september 20, 2018 / 6:51 am

  Årh, Amy! Hvor er det bare et dejligt indlæg, og hvor er det dejligt at have en ‘fellow preggo’ at følge med, haha. Min mave klør også utroligt om aften, jeg troede det bare var mig! Det er ret rart at vide, at det er normalt..

  Er svesker godt for fordøjelsen?? Uh, det ville jeg ønske at jeg havde vidst. Jeg skal helt klart have fat i nogle svesker nu, haha!

  Jeg glæder mig til at følge med i babys udvikling <3 Endnu en gang stort tillykke!

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   september 22, 2018 / 2:06 pm

   Tusind tak for din søde kommentar. Den sætter jeg VIRKELIG pris på <3 Og stort tillykke med din graviditet. Det er dejligt for jer 🙂

   Svesker hjælper i hvert fald mig + at jeg tager en mildere form for jern end de normale piller. Så rart at du synes om indlægget. Så kommer der nok flere af den slags 😉

 2. Lea Oxenvad
  september 20, 2018 / 8:08 am

  Det er skønt at læse dit indlæg, for jeg har det præcist på samme måde som dig. Jeg kæmper dog lidt med sveskerne, det er ikke lige mit yndlings projekt
  Jeg har lige købt gravid strømpebukser i H&M, og de er så dejlige at have på, for de strammer ikke nogen steder. Men det er virkelig svært at finde noget behageligt graviditetstøj, det har du ret i.
  Men igen, det er virkelig dejligt at læse om andre som har det ligesom mig. Tak for dit indlæg.

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   september 22, 2018 / 2:04 pm

   Hm, jeg har også forsøgt med sveskegrød – måske du bedre kan lide dette? 🙂 Jeg er i hvert fald vild med det!
   Uha, dem har jeg også fået af min mor. De er virkelig guld værd, men tak for tippet!
   1000 tak, fordi du læser med og sætter pris på det <3

 3. monica
  september 20, 2018 / 8:56 am

  Elsker det her indlæg <3
  Du er så fin!

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   september 22, 2018 / 8:17 am

   Du er sød! Jeg er også glad for, at jeg fik det skrevet <3

 4. september 20, 2018 / 2:56 pm

  Åh det er så skønt at læse. Jeg savner helt at være gravid haha 😀

  I har så meget godt i vente <3

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   september 22, 2018 / 2:03 pm

   Åh dejligt at du kan lide indlægget 😀 Jeg forsøger også at nyde det <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?