GULERODSBOLLER MED SOLSIKKEKERNER OG KANEL

GULERODSBOLLER MED SOLSIKKEKERNER OG KANEL

Vi bliver i gulerods-temaet lidt endnu. Jeg har længe haft lyst til at prøve kræfter med at bage gulerodsboller igen, og nu hvor der lå gulerødder i køleskabet, var beslutningen næsten taget på forhånd 😉 Jeg er svært begejstret for dem, og tænker, det kun bliver endnu nemmere i fremtiden, da jeg har arvet min mors røremaskine (jaaa!!). Disse er dog lavet med ren håndkraft, og de er stadig utroligt saftige og relativt mættende. Jeg har frosset størstedelen ned, så jeg nemt kan tage én ud af fryseren, når lysten melder sig. De optøs nemt i mikroovnen, og så smager de næsten som nybagte!

Næste gang vil jeg forsøge med endnu mere kanel og evt. tilsætte forskellige kerner i dejen, mmh! 🙂

P.S.: Find flere lækre, men nemme opskrifter her.

Vi bliver i gulerodstemaet lidt endnu. Jeg har længe haft lyst til at prøve kræfter med bage gulerodsboller igen, og nu der lå gulerødder i køleskabet, var beslutningen næsten taget på forhånd ;)

INGREDIENSER

3 spsk smør
25 g gær
2 tsk stødt kanel
1 spsk flydende honning
3-4 gulerødder, groftrevet (alt efter størrelsen)
0,5 dl lunken vand
2 dl sødmælk
350 g grahamsmel
300 g hvedemel

TOPPING

2 økologiske æg (brug gerne blommen) til pensling
Solsikkekerner efter behov

Hverdagslykke i denne uge: Cykelturen til og fra skole/arbejde var ekstra rar – endda med solbriller på! Så kan starten på ugen næsten ikke blive bedre!

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i en skål med det lunkne vand til den er opløst, og tilsæt derefter honning, mælk og kanel. Tilsæt så mel og smør, og rør rundt til dejen samler sig. Riv gulerødderne og kom dem ned i dejen. Rør igen. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 1 1/2 time. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hæl dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i en lang pølse som kan deles i 12-14 stykker. Rul dem til boller og placér dem på en beklædt bageplade. Lad bollerne hæve i 15 min. Pensl derefter med æg (mælk kan også bruges) og drys med solsikkekerner. Bag i et lille kvarter alt efter ovn og størrelse. Servér med smør og evt. varm kakao.

God fornøjelse!

Vi bliver i gulerodstemaet lidt endnu. Jeg har længe haft lyst til at prøve kræfter med bage gulerodsboller igen, og nu der lå gulerødder i køleskabet, var beslutningen næsten taget på forhånd ;)

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?