GULERODSKAGE MED CREMET FROSTING

GULERODSKAGE MED CREMET FROSTING

A cake a day keeps the doctor away 😉 Faktisk er jeg ikke den store kagespiser, men jeg nyder at bage – særligt til andre. Der er noget ganske hyggeligt over at stå køkkenet med alle ingredienserne hver for sig, og derefter se (læs: smage) det færdige resultatet, som er en kombination af dem alle. Det tør siges at jeg aldrig bliver en haj i et køkken. Jeg kan sagtens begå mig, men det er ikke mig som eksperimenterer med nye tiltag uge for uge. Min interesse, for særligt bagværk, kommer og går. Lige nu er den høj, og derfor deler jeg opskriften på en lækker gulerodskage. Den er inspireret af denne opskrift, men der er alligevel en del undvigelser med henblik på at gøre kagen bare en smule sundere.

Èn ting er dog sikkert – den slår ikke Meyers gulerodskage, som vi ofte får på arbejdet, men den her også god. Meget god. Og sundere.

Ps: Find flere lækre, men nemme opskrifter her.

Min interesse for særligt bagværk kommer og går. Lige nu er den høj, og derfor deler jeg en opskrift på en lækker gulerodskage. Den er inspireret af denne opskrift, men der er alligevel en del undvigelser med henblik på at gøre den bare en smule sundere.

INGREDIENSER

4 økologiske æg
3 spsk sirup
4-5 gulerødder, groftrevet (alt efter størrelsen)
3 tsk. kanel
75 g smør
2 tsk bagepulver
Hakkede valnødder (efter behov)
Rosiner (efter behov)
100 g farin
200 g mandelmel

FROSTING

2 spsk flormelis
150 g philadelphia ost (light)
100 g skyr
citronsaft efter behov

TOPPING

Knuste valnødder
Økologisk citronskal

Min interesse for særligt bagværk kommer og går. Lige nu er den høj, og derfor deler jeg en opskrift på en lækker gulerodskage. Den er inspireret af denne opskrift, men der er alligevel en del undvigelser med henblik på at gøre den bare en smule sundere. Min interesse for særligt bagværk kommer og går. Lige nu er den høj, og derfor deler jeg en opskrift på en lækker gulerodskage. Den er inspireret af denne opskrift, men der er alligevel en del undvigelser med henblik på at gøre den bare en smule sundere.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rør så smør, revet gulerod, ahornsirup, kanel og æg godt sammen. Tilsæt derefter farin, mandelmel og bagepulver. Rør massen godt sammen. Tilsæt rosiner, citronsaft og valnøddekerner efter eget ønske. Gør springformen klar ved at smøre den godt. Jeg brugte en på ca. 20-22 cm. Fordel dejen og bag kagen i ca. 45-5o min – alt efter størrelse og ovn. Mens kagen bages klargøres frosting: rør Philadelphia osten sammen med skyr til en ensartet masse. Smag til med ahornsirup og citronsaft undervejs. Når kagen er færdigbagt, bør den afkøles inden der pyntes med frosting. Top med revet (økologisk) citronskal og valnødder. Serves med et glas koldt mælk 😉

Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?