KÆRESTER PÅ DELTID?

KÆRESTER PÅ DELTID?

Kærester på deltid. Ja, hvordan er man lige det? Og er det overhovedet muligt? Mange tænker ofte, at et langdistanceforhold betyder, at ens forhold dør ud – før eller siden. Heldigvis er det ikke sandt. Langt fra! Michael og jeg har snart kendt hinanden i 7 år, hvor ca. 70 % af tiden har været med langdistanceforhold. Vi har både boet i hvert sin ende af landet, og boet i hvert sit land op til flere gange. Vi har endda boet sammen i små, korte perioder, for bagefter at komme tilbage til “normalen” med hver sin adresse. Tilbage i januar fik vi udleveret nøglerne til vores fælleshjem. Nu bor vi sammen, og det med langdistance er sat på hold for nu. Vi er heldigvis gode til begge dele, men det kræver også arbejde. Summa summarum – hvis man kan holde sammen, selvom man bor langt væk fra hinanden, må det være et tegn på, at man befinder sig i et godt forhold.

Michael er den sejeste jeg kender. Han er verdens bedste mand. Vi er vidt forskellige på mange punkter. Han har altid haft en plan for fremtiden. Et mål at stræbe efter i forhold til studie og karriere, hvilket jeg beundrer meget. Det har været udfordrende til tider, men vi har også lært at lykken ikke findes i den andens sko. Vi skal gå med vores egne, og derefter mødes på midten. Vi har fælles drømme, og vi har individuelle drømme. Og så er der drømmen om os to sammen. Selvom vi er forskellige på mange punkter, så ser jeg det bestemt ikke som en dårlig ting. En af de fornemmeste opgaver i et parforhold må være ikke at smelte sammen og blive til én person, hvor tanker, handlinger og adfærdsmønstre ikke adskiller sig fra hinanden. Vi skal altid opretholde vores individuelle behov og drømme. Vores egne sko!

Kærester på deltid. Ja, hvordan er man lige det? Og er det overhovedet muligt? Mange tænker ofte, at et langdistanceforhold betyder, at ens forhold dør ud.

Jeg synes ikke altid, det har været særligt nemt. Bestemt ikke. Der har da også været perioder, hvor vi har måtte tage den alvorlige snak med tårer trillende ned af kinderne. Skal det virkelig være os to? Vi har virkelig gjort en kæmpe indsats. Det giver faktisk en lille sejrsfølelse indeni, når vi nu ser frem til det 7. år sammen, efter så mange år og omgange med hver sin bopæl.

Tankerne kan flyve rundt, når man har hver sin hverdag. Ja på en måde lever hvert sit liv. Glemmer han mig? Glemmer jeg ham? Hvordan bliver det at ses efter 4 måneder adskilt? Jeg kan sige så meget, at det altid kilder i maven, når man ses, hvad enten der er gået to uger eller to måneder. Følelsen af at kysse for 25.000 gang er så fantastisk – det føles næsten som første gang, når der er gået så lang tid 😉

Michael er min makker. Han er min bedste ven og min bedste kæreste, og jeg er virkelig taknemmelig. Vi har et vanvittig godt fundament. Starten har måske været hård, og der har været små bump på vejen, men vi er her stadig. Sammen <3

Det her kan måske virke en anelse langhåret og svært at forstå – I get it. Jeg forsøger blot at dele mine erfaring med noget, der i starten kan virke helt uoverskueligt. Derfor har jeg også samlet en liste med små tips der er værd at følge, hvis du havner i et langdistanceforhold på den ene eller anden måde:

Her er en kort liste med tips til langdistancehold:

Stol på hinanden – jalousi fungerer ikke i et forhold, og slet ikke i et langdistanceforhold. Det handler om at vise tiltro til hinanden, ellers ender det aldrig godt. Åben munden, hvis noget går dig på.

Giv plads til tåre og sure miner – Det er altså okay at have øv-dage, så længe de ikke tager overhånd. Brug din partner – det hæver næsten altid humøret!

Snak om fremtiden sammen – hvor fører det her hen? Hvad skal der ske, når han/hun kommer hjem. Det er vigtigt at få talt om det. Drøm sammen. Der sker intet ved at glædes over en fjern fremtid sammen. Det kan faktisk lette savnet en smule.

Skriv sammen – Send dagligt små beskeder med opdateringer, spørgsmål, billeder og lign. På den måde føles afstanden ikke så stor.

Snak sammen – Ofte kan man glemme at få talt ordentligt sammen, når man går op og ned af hinanden i hverdagen. Her er et langdistanceforhold en fordel. Ring, Skype eller FaceTime sammen. Det er nemlig stort set den eneste måde, man kan kommunikere på. Dagen afsluttes bare bedre ved at høre hinandens stemme. Det kan sagtens lade sig at gøre spise aftensmad sammen – der er jo kun en skærm mellem jer 😉

Book flybilletter hurtigst muligt – Det sværeste i starten er savnet, men efter nogle uger ændres savnet til glæde og nedtælling til genforeningen. Dette sker nemmest, hvis billetterne er booket, og der sættes en faktisk dato på genmødet.

Glæd jer på hinandens vegne, og giv plads – Det fungerer heldigvis godt for os, og det er jo en form for investering i hinandens fremtid. Det er nu, at mulighederne for at opleve verden, prøve hinanden af og egotrippe er der. De eksisterer jo ikke den dag familien skabes, og man bor i en fast ejendom med udgifter osv.

Gør jer umage – Alle forhold kræver arbejde, og det samme gælder langdistanceforhold. Her kan afstanden blot udnyttes som en fordel til at kunne tænke kreativt, og overraske hinanden. Send små søde breve, eller en pakke med interne referencer, som kun I to forstår.

Brug dine omgivelser – Udnyt den ekstra tid til at ses med veninder, familie og lign. Jeg har selv brugt mine veninder og familien meget. Det har også hjulpet at snakke med en i samme situation. Så piger – I skriver bare 😉

Jeg har skrevet det tidligere, men deler det gerne igen: Et af mine bedste råd er helt klart at give plads og uendelige mængder af kærlighed til sin partner. Man får så meget igen i sidste ende. Den person man forelskede sig i fra starten er jo netop ham, som gerne vil ud og opleve verden, studere på netop det universitet mm. Det skal man ikke lave om på, men blot give plads til. På den måde får man jo selv mulighed for at udleve sine drømme på et andet tidspunkt i forholdet.

Efter alle de år sidder jeg tilbage med en solid grundglæde helt nede i mavsen. Vi har nu gjort det meget godt. Selv som kærester på deltid.

Share:

6 Comments

 1. monica
  maj 30, 2017 / 2:11 pm

  BEDSTE .. INDLÆG .. LÆNGE <3 <3 <3
  Elsker alt med det her! I er SÅ seje!

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   juni 10, 2017 / 3:52 pm

   Du er så sød! <3 Henrik og dig er mindst lige så seje 😉
   GLÆDER MIG TIL MANDAG <3

 2. Camilla Rytter Pedersen
  maj 30, 2017 / 4:44 pm

  Tusind tak for dette helt fantastiske oplæg. Min kæreste og jeg har også være sammen i mange år og væk fra hinanden i lange perioder. Sidst var han væk i et halvt år og mange kunne ikke forstå hvordan vi kunne klare det. Måske rejser han igen i 3 år, men det skal vi også nok komme godt igennem. I er en stor inspiration, tak for det.

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   juni 10, 2017 / 3:55 pm

   Tak for din kommentar Camilla! <3 Hvor er dejligt for jer, at I har fundet hinanden. De færreste kan forstå det, hvis man ikke selv er i et langdistanceforhold. 3 år er lang tid, men ingen ved hvad fremtiden byder, og måske I flytter sammen inden alligevel? I får i alle tilfælde en masse oplevelser med jer, som I kan se tilbage på med smil og kærlighed, den dag I sidder med hus, have og børn 😉

 3. Pingback: ÅRET DER GIK 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *