KLASSISKE ÆBLESKIVER

KLASSISKE ÆBLESKIVER

Åh noget af det bedste ved julen er maden. Kan vi ikke hurtigt blive enige om det? 😉 Der findes ikke noget så hyggeligt, som at lave hjemmelavede, klassiske æbleskiver i godt selskab. Disse er lavet sammen med min mormor, da hun fik en æbleskivepande i julegave sidste år – og den skulle afprøves nu. Vi hyggede os meget med det, og så smager det altså bare bedre, når æbleskiver er hjemmelavet. De blev serveres med et glas koldt mælk, flormelis og marmelade. Se det er hygge!

Ps. Find flere lækre, men nemme opskrifter her.

Jeg deler opskriften på en hjemmelavede æbleskiver. Perfekte til julen. Det er min mormors opskrift, som hun har fået af en gammel nabo. INGREDIENSER (20-25 STK)

4 dl. kærnemælk
100 g margarine
250 g mel
1 tsk. salt
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
3 æg

TOPPING

Flormelis
Marmelade

Jeg deler opskriften på en hjemmelavede æbleskiver. Perfekte til julen. Det er min mormors opskrift, som hun har fået af en gammel nabo.

Fremgangsmåde:

Først blandes hvedemel sammen med sukker, salt, natron, bagepulver, vaniljepulver. Derefter deles æggene i blommer og hvider. Så røres æggeblommer, kærnemælk og solsikkeolie sammen, og derefter røres det forsigtigt sammen med den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 30-60 min. Dernæst piskes æggehviderne helt stive med en elpisker, og vendes forsigtigt i dejen. Den er en god idé, at hælde dejen over i en kande eller lign. Imens opvarmes æbleskivepanden, og der smeltes en smule smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej – næsten op til kanten. De vendes forsigtigt ¼ omgang undervejs, så de bliver fyldige og perfekt runde. Vend æbleskiverne endnu ¼ omgang, og bag dem færdige.Vend til de er bagte hele vejen rundt. De er kan serveres med flormelis og syltetøj. Enjoy!

Jeg deler opskriften på klassiske æbleskiver. Perfekte til julen. Det er min mormors opskrift, som hun har fået af en gammel nabo.

Find tærtefadet fra Eva Solo her.

Share:

3 Comments

 1. december 4, 2016 / 1:53 pm

  Æbleskiver er bare noget man skal have i december måned, og gerne hele tiden. Må prøve opskriften, for har altid bare købt dem færdiglavet. Men hjemmelavet smager jo 9 ud af 10 gange bedst 😀

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   december 5, 2016 / 4:26 pm

   Ja lige præcis!! 😀 Det er noget særligt ved at lave dem selv. Især når det er i godt selskab 🙂 Godt du kan bruge opskriften.

 2. Pingback: JULERIER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?