MINE GRØNNE PLANTER #1

MINE GRØNNE PLANTER #1

Lige nu ligger jeg syg med feber og hele molevitten, men heldigvis kan man planlægge indlæg i wordpress, og det nyder jeg godt af nu! Mine små 50 kvm er efterhånden godt fyldt op med planter – især hvis du spørger min kæreste. Han driller lidt med, at jeg har min egen version af ‘Randers Regnskov’, men så galt er det nu ikke, haha!  Ja, jeg elsker at fylde mit lille hjem med grønne planter og smukke blomster, men alting med måde. Det giver glæde, hygge og energi at bo med en masse grønt. I’m addicted 🙂
Jeg vil med dette, og de kommende indlæg tage jer igennem mine nuværende planter, og dele min erfaring med dem. Nogle af planterne holder bedre end andre, og jeg har da også måtte sige farvel til et par stykker. Jeg forsøger dog, at gøre mit bedste, og nyder at finde ud af hvordan de præcis gerne vil passes, så de trives bedst.

Right now I’m sick with a cold, but luckily for me I have the opportunity to plan my posts ahead of me. I’m so crazy about green plants, and that’s why I want to show you my small collection of indoor plants. Even though my boyfriend don’t think that it’s small, ha. I try to take care of them in the best way that I can. 

grønne planter Green living Amy Dyrholm blog interior blomster indretning plejning af indendørsplanter Spøgelsestræ Elefantøre Prayer Plant Randers Regnskov Denne smukke plante har virkelig et fint navn, nemlig ‘Prayer Plant’ eller ‘Maranta Leuconeura’, men hvem udtaler det? Det er en tropisk plante, som hver eneste aften folder sine blade sammen for så at åbne sig igen om morgenen. Det er rigtig hyggeligt at følge med i. Min forelskelse startede, fordi min far selv ejer denne plante i en meget større version. Det er en god idé at rengøre bladene jævnligt, da det hjælper med at holde planten sund. Min plante står ikke i direkte sollys, men alligevel i min lyse stue. Jeg vander den ca. hver anden uge, men mærker altid efter i jorden inden.

This beautiful plant has such an amazing name. It’s called a ‘Prayer Plant’ or Maranta Leuconeura’, but who can pronounce that? It’s a tropical plants, and every night the plant folds its leaves in just to the open them again in the morning. It’s like it’s saying ‘Goodnight, now it’s time for bed’, and I love to watch it. It’s a good idea to clean the leaves regularly as it helps to keep it healthy. I water it about every other week.

grønne planter Green living Amy Dyrholm blog interior blomster indretning plejning af indendørsplanter Spøgelsestræ Elefantøre Prayer Plant Randers RegnskovOvenstående plante er købt i Kiwi for 20 DKK. Ret billigt, hva? Grundet sine ikoniske blade har planten fået navnet ‘Elefantøre’ – eller Alocasia, og jeg kan godt se hvorfor. Bladene hos Caladium er nærmest pilespidsformede og papirtynde, så min erfaring siger at man skal passe godt på. Min har fået et knæk eller to, ups. Jeg vander den regelmæssigt, og forsøger at holde jorden fugtig.

This beauty is purchased in at my local supermarked. Because of the iconic leaves this plant has been named Alocasia. I water it regularly and try to keep it out of direct sunlight.

grønne planter Green living Amy Dyrholm blog interior blomster indretning plejning af indendørsplanter Spøgelsestræ Elefantøre Prayer Plant Randers RegnskovSpøgelsestræet kender I vel godt? Min er købt i Rema 1000, men ellers plejer man at kunne finde dem hos de fleste planteforhandlere. Planten stammer fra New Zealand og kaldes også for Corokia. Det skal være fugtigt hele tiden, så det kræver man ikke er væk i længere perioder. Jeg synes det er sådan et fint træ, og forsøger at passe godt på det.

I får endnu en omgang af ‘mine grønne planter’ i næste uge 🙂 Hvilke planter ejer I?

You must have seen this tree before, right? This plant originates from New Zealand and t’s called corokia. It should be moist all the time, so it requires some attention. I think it’s such a fine tree, and try to take good care of it.

Share:

1 Comment

  1. Pingback: hverdagslykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?