MINE MÅL OG HÅB FOR 2018

MINE MÅL OG HÅB FOR 2018
Glædelig søndag aften ♥

Nuvel, januar lakker mod enden, men derfor kommer de her alligevel. Mine mål og håb for 2018. Nu har vi efterhånden fået taget godt hul på det nye år, og jeg synes det er ganske fint at bruge den første måned til at fundere lidt over, hvad man gerne vil gøre mere og mindre af. Mine to primære ord for 2018 bliver: fokus og nydelse.

Det bør være overskueligt og dejligt at have håb og drømme for det nye år. Derfor har jeg, stærkt inspireret af sidste år, sammensat en liste med mål og håb for 2018. Listen er opdelt i: 1. alt som på den ene eller anden måde bidrager til en større grad af selvudvikling, og 2. alle de praktiske og hyggelige ønsker for hverdagen. Ganske enkelt en samlet liste med små justeringer og mere af det, som virkelig gør mig glad. Glad helt ned i maven.

Mine mål og håb for 2018. Nu har vi efterhånden fået taget godt hul på det nye år, og jeg synes det er ganske fint at bruge den første måned til at fundere lidt over, hvad man gerne vil gøre mere og mindre af. Mine to ord for 2018 må være: fokus og nydelse.

Mine mål og håb for 2018:

Gøre noget unyttigt – bare fordi: Præcis som vores kære Dronning sagde i sin inspirerende nytårstale (læs det hele på Kongenhuset.dk): “Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt!”. Det vil jeg huske på i 2018 – at gøre noget som ligger uden for hverdagens travle og praktiske gøremål. Jeg vil gøre ting som ikke kun handler om deadlines, praktik og effektivitet. Blot gøre noget unyttigt, uden formål. Bare fordi det rart og medvirker til hverdagslykke og nydelse. Ja, bare fordi.

Give plads til nydelse i hverdagen: Fortsat fra sidste år skal jeg blive bedre til at tage mig godt af og hygge om mig selv i mere en én forstand. Det skal handle om forkælelse, nydelse og ikke mindst den indre og ydre sundhed. Jeg skal finde tiden til at pynte mine negle, bruge en god hårmaske, indtage fiskeolie (selvom det smager grimt), købe nyt lækkert lingeri, købe nye friske blomster hver uge, eller nyde et stykke chokolade (Marabou…) uden efterfølgende at banke mig selv i hovedet. Det skal der laves om på, og det kan gøres gennem hvad som helst, der skaber nydelse og velvære for mig.

Finde balancen mellem at takke ja og nej: Jeg vil gerne blive bedre til ikke at overbooke min kalender, så enkelte (ofte gode og sociale) aftaler pludselig føles uoverskuelige. Dermed skal jeg tænke nej fra starten, og sørge for at der er luft i ugens 7 dage til alt og ingenting. Det er vigtigt – og det skal være okay, da det bidrager til at skabe fokus. “At sige nej til noget, der ikke føles rigtigt, er at sige ja til sig selv”. Og så alligevel. Jeg har samtidig en stærk tiltro til, at det også kan gavne at tage chancer. Det handler om balance. Samtidig skal jeg turde takke ja/overholde planlagte aftaler selvom de kan føles uoverskuelige i øjeblikket inden. Der skal både være mod til at turde gøre og til at turde ikke at gøre.

Skidt pyt: Min skidt-pyt-muskel skal trænes. Det hænger en smule sammen med at finde en balance mellem ja og nej. Det at jeg aktivt vælger at ignore noget, og dermed lader det være. Også selvom det potentielt kan generere mig til at starte med. Det nytter ikke noget at bære nag i det store og det små. At sige skidt pyt skal være med til at tvinge den positive tankegang til at tage over: “Skidt pyt med at vi ikke har fået støvsuget endnu, skidt pyt med at han/hun ikke har sagt det, skidt pyt med at gruppen ikke fik den karakter som ønsket..”. Det handler vel i og for sig om ikke at hænge sig i bagateller. Men om at lære at prioritere i, hvad der medvirker til at skabe værdi, nydelse og betydning. Stort som småt.

Weekendtur til en europæisk storby: Dette bliver endnu en fortsættelse af 2017. Det er altid dejligt at rejse – især med Michael ved min side. Vores første storbyrejse for 2018 bliver til Paris. Sidste år blev det til München. Jeg håber, at vi kan tilføje endnu flere destinationer til listen dette år.

5 hurtige
  1. Starte til yoga igen. Og gå ture. Mange ture. Med Michael i hånden.
  2. Forsøge at nyde processen (+ holde fokus) gennem hele 2 + 3 semester på kandidaten. Gøre det godt. Mit bedste.
  3. Kvalitet frem for kvantitet. Især ved shopping, men bestemt også vedr. ejendele i hjemmet.
  4. Lære at strikke – med oplæring af mor <3
  5. Gøre én ting ad gangen – holde fokus. Enten sidde at strikke, i en samtale eller tjekke Instagram. Ikke multitaske. Vigtigst af alt – være tilstede sammen med dem, jeg holder af.

Har I sat nogle håb og mål for det kommende år? Fortæl gerne lidt om jeres tanker angående nytårsforsætter for 2018. Hvem ved, måske vi kan inspirere hinanden!

Mine mål og håb for 2018. Nu har vi efterhånden fået taget godt hul på det nye år, og jeg synes det er ganske fint at bruge den første måned til at fundere lidt over, hvad man gerne vil gøre mere og mindre af. Mine to ord for 2018 må være: fokus og nydelse.

Share:

1 Comment

  1. Pingback: HVERDAGSLYKKE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?