PAPMACHÉ REGLEN AF HELLA JOOF

PAPMACHÉ REGLEN AF HELLA JOOF
Hvorfor?

Jeg fik en sød boggave i weekenden af to savnet veninder. Siden lørdag har jeg derfor hygget med den herhjemme i sofaen og om aftenen, inden jeg skulle sove. Egentlig har jeg ikke læst bogen helt til slut endnu, men jeg er simpelthen nødt til at give den en anbefaling med på vejen – allerede nu! 🙂
Jeg har allerede slugt størstedelen af den på rekordtid. Ja, bogen jeg taler om er selvfølgelig Papmaché reglen af Hella Joof. Den er velskrevet, kærlig og humoristisk på så mange måder.

Handlingen omhandler livets små regler på godt og ondt. Hvad man skal gøre for at blive glad og lykkelig, og i sandhed hvad man ikke skal gøre. Som Hella påpeger flere steder i bogen, så kommer man nok til at gøre det alligevel, men så er der heldigvis en regel, der træder i kraft: Livet er nemlig et mirakel i sig selv, og vi er her for at være sprede glæde og elske hinanden. Hun er en klog dame! Der skal drysses glimmer på alt. Rigeligt med glimmer og mere til. Bogen emmer af kærlige anekdoter, men der er også plads til en løftet pegefinger, som appellerer til ansvaret for sin egen lykke.

Jeg har allerede slugt størstedelen af den på rekordtid. Bogen er Papmaché reglen af Hella Joof. Den er velskrevet, kærlig og humoristisk på så mange måder.

Husk glimmer!

Uha, Hella får mig hver gang. Helt tilbage fra Bullerfnis tiden har hun fanget min interesse. Det Brune Punktum var i særdeleshed også en del af min barndom. Sidste år var det “En bid af historien”, hvor hun og Ramus Bjerg legede sig igennem forskellige historiske æraer. Det gav et godt grin med på vejen – samtidig med at jeg lærte lidt. Hella er ikke, og har aldrig været, bange for at bevæge sig hverken over eller under bæltestedet, hvilket denne bog også er et glimrende eksempel på. Og jeg tør vove at påstå, at hun har ret. Ordene føltes i hvert fald særdeles sandfærdige, og de sætter virkelig mange tanker i gang.

Den lille glimmerbog indeholder i alt 25 leveregler fra livets lovsamling. Regler som Ankel-reglen, Reglen om resten, Birkes-reglen og (min personlige favorit) Glimmer-reglen: Put lidt ekstra glimmer på. Mental glimmer. Hella mener, at vi bør fejre ved at putte mental glimmer på det gode og stille det på den mentale kaminhylde. Inden Ole Lukøje kalder skal vi kigge stolt på kaminhylden og glædes over alle de positive ting, der er sket i løbet af dagen. Derved sover vi bedre med et smil på læben og vågner veludhvilet og positive op i forhold til hvis kaminhylden aftnen før havde været dækket af skidt og støv aka. negative tanker.

Har I læst bogen? Trust me. I bliver ikke skuffet. Læs, le og lær! I øvrigt er den ganske pæn på reolen 🙂 

Jeg har allerede slugt størstedelen af den på rekordtid. Bogen er Papmaché reglen af Hella Joof. Den er velskrevet, kærlig og humoristisk på så mange måder.

Share:

8 Comments

 1. februar 22, 2017 / 9:44 pm

  Jeg har lige bestilt den og to andre bøger hjem i dag. Glæder mig til at læse den! 😀

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   februar 24, 2017 / 9:38 am

   Du har meget at glæde dig til!! 😀 Og fedt med flere bøger <3

 2. Pingback: HVERDAGSLYKKE
 3. marts 8, 2017 / 2:25 pm

  Jeg har den også til at ligge herhjemme, så må hellere til at komme igang med den! 🙂

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   marts 15, 2017 / 8:26 pm

   Gør det! Den er så god 😀

 4. Pingback: HVERDAGSLYKKE
 5. Pingback: HVERDAGSLYKKE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?