Svampet banankage med chokolade og mandler

Svampet banankage med chokolade og mandler

Ja, det er jo ikke den dybe tallerken som er opfundet her, men lækker, det er den! Ofte nyder jeg faktisk mere tanken om at bage og hygge i køkkenet med opskriften, end jeg nyder selve kagen, haha! Heldigvis er Michael et rigtig madøre, og han takker aldrig nej til et stykke kage 😉 Jeg kommer aldrig til at blive virkelig kage-glad (særligt ikke for cremet kager med flødeskum osv.), men denne klassiske banankage kan sagtens gå an. Og med udsigt til weekend lige rundt om hjørnet, hvad er så mere passende end opskriften på en svampet banankage med chokolade og mandler?

Forresten har jeg i dag været til event med Estée Lauder Companies. Her var fokus på #TimeToEndBreastCancer, hvilket jeg hellere end gerne vil støtte op om, hvilket I også kan gøre! I kan læse mere på min Instagram.

Med udsigt til weekend lige rundt om hjørnet, hvad er så mere passende end opskriften på en svampet banankage med chokolade og mandler?

Ingredienser:

2-3 stk. bananer (meget modne)
4 dl kærnemælk
3-4 æg (alt efter str.)
200 g. sukker
4 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
100 g. smeltet smør
250-300 g. hvedemel

Topping:

150 g. mørk chokolade
Knuste mandler

Fremgangsmåde:

Første piskes æg, vaniljesukker og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Derefter blandes mel og bagepulver sammen i en anden skål. Dette sigtes sammen ned i æggesnapsen og røres sammen. Vend så det smeltede smør i dejen. Kom bananmosen (og evt. lidt chokolade) i og vend det sammen. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen nederst i ovnen. Bag kagen ved 180-190 grader i ca. 50-60 minutter (alt efter ovn). Lad derefter kagen køle af på en bagerist.

Fordel den smeltede chokolade (gerne blandet med lidt smør) på kagen – pynt med knuste mandler. Nydes altid med et glas koldt mælk 😉

Med udsigt til weekend lige rundt om hjørnet, hvad er så mere passende end opskriften på en svampet banankage med chokolade og mandler?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?