TANKER OM KONMARI-METODEN OG LANGE KJOLER

TANKER OM KONMARI-METODEN OG LANGE KJOLER

Jeg forsøger så småt at implementere mine mål og håb for 2017. Det er især vigtigt at det ikke bliver forhastet, men at det derimod sker i små doser, og gerne over længere tid, så det til sidst ender ud med at blive en vane. Altså noget jeg bare gør uden at tænker yderligere over det. Et af målene er bl.a. at få ryddet godt og grundigt ud i mine ejendele. Jeg skal ende ud med kun beholde de ting, der har en affektionsværdi på den ene eller anden måde.

En metode jeg er særlig bevist om, er KonMari-metoden, hvor det bl.a. handler om at smide ud og rydde op efter kategori frem for placering. Det er altså nemmere at blive klar over, hvor mange ting inden for den samme kategori man egentlig har, hvis oprydningen foregår på den måde. Det er altså ikke effektivt at tage ét rum ad gangen, men derimod bedre når det gøres i kategorier. Jeg er lidt betaget af det, og overvejer stærkt at låne eller købe bogen bag.

En metode jeg er særlig bevist om, er KonMari-metoden, hvor det bl.a. handler om at smide ud og rydde op efter kategori frem for placering. 2017 skal være året for kvalitet frem for kvantitet eller i alle tilfælde begyndelse på det. Disse tre kjoler får i hvert fald lov til at blive hængende i garderoben. Det er alle kjoler som har en betydning for mig lige nu. Forsvinder den en dag, skal de selvfølgelig sælges eller gives videre til en anden heldig ejer 😉 Det kan måske virke skørt at have tre kjoler, når man i princippet kun har brug for én, men altså – Rom blev ikke bygget på én dag, og det bliver heller aldrig min intention at skulle leve med dårlig samvittighed bare, fordi jeg ejer tre (måske flere..) dele under samme kategori. Hvilke tanker gør I jer om minimalisme og oprydning generelt?

Kan I have en dejlig fredag <3

En metode jeg er særlig bevist om, er KonMari-metoden, hvor det bl.a. handler om at smide ud og rydde op efter kategori frem for placering.

Share:

10 Comments

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   februar 4, 2017 / 10:02 am

   Det forstår jeg godt. Jeg er også glad for dem 😀

   Mange gange i lige måde 🙂

 1. februar 3, 2017 / 12:32 pm

  Jeg har læst bogen og er selv i gang med en (laaang) proces med at få minimeret mine ejendele 🙂 I februar har jeg planer om at gå igennem alt mit tøj, bøger samt brætspil. Bare få sorteret lidt ud. I januar gik jeg igennem sengetøj og håndklæder. Jeg troede, jeg havde tre, maks fire sæt sengetøj, men jeg har syv?! Så vildt at rydde op i sektioner..

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   februar 4, 2017 / 10:03 am

   Ej hvor godt – hvor er du sej! 🙂 Man bliver nemlig hurtig overrasket over hvor mange ejendele der bare ligger – uden at blive brugt eller gøre nytte. Skønt du får sorteret ud i det. Jeg vil helt klart gerne have fat i bogen selv 🙂

 2. Stine
  februar 4, 2017 / 1:00 pm

  Hvor er den øverste kjole fra? Wauw den er smuk!

 3. Emilie
  februar 4, 2017 / 3:16 pm

  Hvor er kjolen på det øverste billede fra? Super smuk!!

 4. Pingback: MIN FEBRUAR LISTE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *