YOUTH FASHION SUMMIT – BÆREDYGTIG MODE

YOUTH FASHION SUMMIT – BÆREDYGTIG MODE

I sidste uge var jeg heldig at deltage i Youth Fashion Summit som en del af deres ‘Editorial Team’, og ugen sluttede med deltagelse i Copenhagen Fashion Summit. Hele ugen havde fokus på bæredygtighed i modebranchen, og det har været et stor privilegium at deltage. Jeg har bl.a. fået mulighed for at høre Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, interviewe Danish Fashion Institutes direktør Eva Kruse og få min artikel udgivet hos ChriChri. 

Det er ingen hemmelig, at modebranchen har en høj påvirkning på miljøet. Det er en af de absolut største og mest ressourcekrævende industrier for både jord og mennesker. Den har en kort sagt en kæmpe effekt på planeten. Det skal ændres – nu!

Over 100 studerende fra hele verden har den sidste uge været samlet i København for at undersøge, hvordan den nuværende og ikke mindst næste generation af designere og erhvervsledere kan ændre overforbruget, som vi står over for i dag. De unge studerende havde mulighed for at give deres meninger tilkende med håb om i højere grad, at kunne inkorporere bæredygtighed i den fremtidige modeindustri. Det hele blev præsenteret torsdag i DR’s koncert sal foran 1200 mennesker.

På Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI.

Temaet for dette års Copenhagen Fashion Summit var ansvarlig innovation, hvorfor talerne delte ny viden samt nye idéer omkring bæredygtighed og mode. Alt sammen med henblik på at kunne inspirere og motivere modebranchen til nye bæredygtige strategier og løsninger. På gæstelisten var bl.a. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, topmodellen Amber Valletta, stjernefotografen Mario Testino, Udenrigsminister Kristian Jensen og Danish Fashion Institute’s direktør Eva Kruse.

FN har sammensat en liste med 17 bæredygtige mål (sdg’s) med håbet om at forbedre verden de næste 15 år. Alle 7 grupper af studerende fik tildelt 2-3 sustainable development goals, som de hver især skulle arbejde på i dagene op til Copenhagen Fashion Summit. Jeg var ikke en del af de 7 grupper, da jeg var udvalgt som en del af ‘The Editorial Team’, som stod for at generere info omkring YFS ud til omverdenen.

På Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI. På Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI.

I forbindelse med min deltagelse fik jeg bl.a. muligheden for at interviewe Danish Fashion Institute’s direktør Eva Kruse, og jeg har samlet nogle højdepunkter fra interviewet her.

Hvilke tanker gør du om forbrugernes fremtidige shoppevaner? 

“Jeg tror der ligger en ret stor opgave til os hver især til at begynde at tage stilling til, hvordan vi opererer i verden. Der er ikke nogen tvivl om, at markedskræfterne stadigvæk tilbyder os noget nyt hele tiden, og ikke kun inden for mode, men inden for alt muligt. Derfor tror jeg, at vi som forbrugere hver især skal begynde at tage stilling til, hvordan vi opererer….”. 

Eva Kruse satte også spørgsmåltegn ved om vi altid har behov for fx endnu en trøje, og hvad vi gør ved det tøj, som vi ikke er glade for længere. Gennem dagen var der meget fokus på genbrug, da flere af de store virksomheder som Nike og H&M er begyndt at tænke det ind i deres strategier. Snakken faldt bl.a. på de mange fristelser som vi forbrugere altid bliver udsat for, og her var Eva Kruse ikke sen til at afsløre, at hun da også selv bliver fristet i ny og næ.

” Vi er simpelthen nødt til at begynde, at tænke helt anerledes. Det kommer til at tage rigtig lang tid, og det er sikkert ikke engang hos jeres generation, men ved den næste generation, at det sådan rigtig sætter sig, men det er nu vi skal lave forandringerne..”

2016 - GMCS - CFS - 61 copyPå Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI.

Vi kom også ind på snakken om de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) som de studerende fra Youth Fashion Summit præsenterede ved dette års Copenhagen Fashion Summit. Det hele blev leveret med et inderligt engagement, alvor og med store visioner for fremtiden. Jeg var i hvert fald meget imponeret over de studerende, og det var sådan en vild oplevelse at stå der på scenen midt i DR’s koncertsal!

Eva forklarede, at de studerendes ‘demands’ var noget af det stærkeste i løbet af hele dagen, og hun beskrev bl.a. hvordan hun fik kuldegysninger bare ved at tænke tilbage på det. De studerende (mig selv i blandt) stod foran 1200 personer fra hele verden, og 7 studerende fik muligheden for at præsentere sine demands på vegne af hele gruppen.

Eva Kruse er en rigtig inspirerende, og ikke mindst smuk kvinde, som ved hvad hun taler om. Det var derfor en stor fornøjelse, at høre lidt om hendes tanker om bæredygtig mode, og mit håb er at I vil tænke over, hvad der ryger i indkøbskurven næste gang I shopper. Jeg vil selv forsøge 😉

På Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI. På Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI.

Fakta:

 • Youth Fashion Summit (YFS) blev iværksat for at give den næste generation (unge studerende) en stemme og en mulighed for at påvirke de beslutninger, der bliver taget i modebranchen dag.
 • FN har sammensat en liste med 17 bæredygtige mål, sustainable development goals (sdg’s), med håbet om at forbedre verden de næste 15 år. Alle 7 grupper af studerende har fået tildelt 2-3 sustainable development goals (SDG’s), som de hver især skulle arbejde på i dagene op til Copenhagen Fashion Summit.
 • YFS har i år modtaget flere end 200 ansøgninger fra mode og business-studerende fra hele verden. De 100 mest kvalificerede og passionerede studerende fra bachelor til ph.d.-niveau blev valgt ud til at deltage, og alle studerende betaler selv for deres rejse og ophold. De ser det som en investering.
 • Copenhagen Fashion Summit (CFS) er verdens største konference om bæredygtighed og mode, der finder sted i København hvert andet år.
 • Alle billederne med logo er taget af dygtige Gianluca Mazzarolo fra GM Creative Studio

Faktisk fik jeg sammensat en guide til, hvordan du kan sørge for at gøre en forskel ved blot at kigge ind i garderoben. Artiklen blev udgivet hos ChriChri, og I kan læse meget mere her.

På Amy Dyrholm blog kan du høre mere om min deltagelse i Youth Fashion Summit, se min artikel hos ChriChri samt læse et interview med Eva Kruse fra DAFI.

Det har været en vild oplevelse. I løbet af ugen har jeg mødt et hav af inspirerende mennesker – studerende og erhvervsfolk fra hele verden. Det har været en fornøjelse, og jeg føler mig meget privilegeret over at have fået muligheden for at være en del af ‘The Editorial Team’, hvor jeg har kontrolleret de sociale medier, interviewet store personligheder fra branchen samt fået udgivet min artikel hos ChriChri 🙂 !!

Share:

7 Comments

 1. maj 16, 2016 / 6:13 pm

  Hvor lyder det spændende 😉

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   maj 27, 2016 / 8:12 am

   Det var det virkelig også! 🙂

  • Amy Dyrholm
   Forfatter
   maj 27, 2016 / 8:13 am

   1000 tak <3 Har også brugt lang tid på det 🙂

 2. Pingback: hverdagslykke
 3. Pingback: månedens fokus
 4. Pingback: TAK FOR ÅR 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?